top of page

INFO

MIKÄ

Rogaining-tyyppinen suunnistustapahtuma Tampereen kaduilla ja kaupunkimetsissä.

MITEN

Tavoitteena on yksin tai ryhmässä kerätä mahdollisimman paljon pisteitä löytämällä rasteja aikarajan puitteissa. Rastit voi kiertää haluamassaan järjestyksessä, ja eri rasteista saa eri määrän pisteitä. Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo, montako pistettä kustakin rastista saa.  Kilpailuaika on yksi tunti. Tunnin ylittyessä menettää osallistuja yhden pisteen jokaista alkavaa ylimääräistä minuuttia kohden. Kilpailuaika loppuu maalileimaukseen, eli pistesakon välttämiseksi tulee lähtö- ja maalileimauksen välillä olla kulunut alle tunti.

MILLOIN

Talvella 2018-2019 pidettiin 11 tapahtumakertaa.

Vuoden 2019 loppupuolella oli 5 tapahtumaa.

Keväällä 2020 oli 5 tapahtumaa.

Kauden 2020-2021 tapahtumat 

jäivät koronan takia muutamaan tapahtumaan.

Kaudella 2021-2022 9 tapahtumaa.

Kaudella 2022-2023 9 tapahtumaa.

Kausi 2023-2024 alkaa Pirkkalassa 6.11.2023.

Tervetuloa metsästämään rasteja ja löytämään uusia juoksureittejä!


KENELLE

Kuka vain voi osallistua kunto- ja taitotasosta riippumatta, sillä matkan voi itse suunnitella sopivaksi. Tapahtuma on suunniteltu ensisijaisesti kävellen tai juosten liikkuville, mutta myös pyöräilijöille on oma sarjansa.  

LEIMAUSTAPA

Emit. Yksittäinen kilpailija tai joukkue tarvitsee yhden emitin. Emitin voi myös vuokrata 3 eurolla järjestäjiltä. Kadotetusta vuokraemitistä perimme 70€ maksun.

KARTAT

Suunnistuskartta, sprinttikartta ja peruskartta yksin tai yhdistettynä. Kartan koko on A3 ja se on muovikotelossa. Saa ottaa mukaan myös oman karttamuovinsa.

TULOSLASKENTA

Kerättyjen pisteiden yhteismäärä, josta vähennetään myöhästymissakko (1 piste alkavasta myöhästymisminuutista). Suurimman pistemäärän saavuttanut joukkue/henkilö voittaa. Kahden tai useamman henkilön/joukkueen päätyessä tasapisteisiin voittajaksi yltää nopeimmin reitin kiertänyt joukkue/henkilö. Tulokset julkaistaan tapahtuman nettisivulla linkki mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen. Palkintoja ei jaeta.  

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSUT

Osallistumismaksu aikuisille 10 eur/kartta, ilmoittautumalla etukäteen. Paikanpäällä 14 eur/kartta.


Karttamaksu alle 18-vuotiaille 5 eur/kpl. Ennakkoon ilmoittautuminen maksun yhteydessä viimeistään tapahtumapäivää edeltävän sunnuntai-illan klo 22:00 mennessä

Maksuvälineinä tapahtumapaikalla toimivat käteinen ja Mobile Pay. Seteleistä Smartum liikuntasetelit ja Tyky kuntosetelit, sähköisistä liikuntaeduista 

Tapahtumapaikalla osallistujaa voidaan kuvata, ja tapahtumaan osallistuminen on samalla kuvausluvan antaminen. Kuvia-videoita julkaistaan Score-O Facebook-sivulla ja Instagram-tililla.

SUOSITELTAVAT VARUSTEET

  • Emit (1/joukkue, voi myös vuokrata 3€/kpl)

  • Kello

  • Vaatteissa heijastimet

  • Otsalamppu kartanlukuun

  • Kompassi

  • Jalkineiksi esim. maastojuoksulenkkarit (toki kaduilla pärjää muullakin)

VASTUU JA VAKUUTUS

Tapahtumissa noudatetaan Suomen lakeja, suunnistuksen pelisääntöjä ja maalaisjärkeä. Kaikki osallistuvat omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan.

Liikenteessä tulee noudattaa yleisiä liikennesääntöjä, varoa autoja ja pyöriä sekä huomioida muut kaupunkilaiset.

KIELLETYT ALUEET

Moottoritien ylittäminen muualta kun kävely- tai pyöräteitä pitkin on kielletty. Myöskään piha-alueille (kartalle merkityille, tai maastossa havaittaville) tai järjestäjien karttaan kielletyksi merkitsemille alueille ei saa mennä.


Järjestäjä: Koovee ry suunnistusjaosto nuorten johdolla

Tiedustelut: Jaakko Vuorenmaa

040 5198923, suunnistus@koovee.fi

bottom of page